datum+nevnap


Ajánlott oldalak
 
kdnp_ponthu.jpg
slogolink.jpg
ovlinklogo.jpg
gymsmolink.jpg
mkdsz.jpg
napocska.gif
 

  	képek
| továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Hol tart az önkormányzatok információs rendszerének fejlesztése? - azonnali kérdés a Parlament mai ülésén

Hol tart az önkormányzatok információs rendszerének fejlesztése? - címmel hangzott el Firtl Mátyás azonnali kérdése a Parlament mai ülésén.

KépgalériaTisztelt Államtitkár Úr!

A Fidesz-KDNP kormány már munkájának megkezdésekor az egyik legfontosabb céljául tűzte ki az állam közszolgáltató szerepének erősítését, a szolgáltatási minőség javítását.

A helyi közszolgáltatás információs rendszer fejlesztése és bevezetése, vagyis az IKIR ennek a célnak elengedhetetlenül fontos eszköze, hiszen ennek a rendszernek a kiépülése megfelelő hátteret biztosít a kormány és az önkormányzatok, valamint az egyes települések közötti adatforgalomhoz. Az IKIR rendszer olyan egységes, mindenhol használható webes felület hoz létre, amely egyszerűbbé teszi a kommunikációt a kabinet és a települések között.

Az IKIR rendszer egyik célja, hogy ésszerűen csökkenteni lehessen a kötelező adatszolgáltatások mennyiségét, emellett az adatok megfelelő rendszerezésével releváns következtetéseket lehessen levonni.

 

 

cccszaszfalvint023.jpg

Az IKIR alapvetően az önkormányzatok helyi közszolgáltatását modernizálja, a helyi és állami szintű tervezést, valamint a helyi szintű operatív feladatellátás megszervezését támogatja, ezzel pedig javítja a versenyképességet, megalapozottabbá teszi a javító szándékú döntéseket, így nyújt hosszú távú segítséget.

 Tisztelt Államtitkár Úr!

Azt gondolom, mindannyiunk nevében állíthatom, hogy egy jól működő államszervezet fenntartásának elengedhetetlen feltétele a közigazgatás folyamatos infrastrukturális fejlesztése. Az integrált és ügyfélközpontú munkaszervezés erősítése érdekében tett lépéseink a jövőben sokszorosan fognak megtérülni, az IKIR és a hasonló informatikai fejlesztések javítják az ország versenyképességét.

 

cccszaszfalvint022.jpg

Éppen ezért tisztelettel kérdezem Miniszter Urat,

-  Az IKIR milyen helyet foglal el az önkormányzatok információs rendszerének fejlesztésében, a közigazgatás modernizációjában?

-  hol tart az IKIR rendszer fejlesztése?

-  Milyen uniós vagy a kormány által nyújtott anyagi támogatás használható fel a rendszer fejlesztéséhez?

Várom Miniszter Úr megtisztelő válaszát!

A kérdésre Pogácsás Tibor államtitkár válaszolt.

 

cccszaszfalvint024.jpg

2017. május 15. / Aktuális

fideszlogo_rgb_jovo.jpg