datum+nevnap


Ajánlott oldalak
 
kdnp_ponthu.jpg
slogolink.jpg
ovlinklogo.jpg
gymsmolink.jpg
mkdsz.jpg
napocska.gif
 

  	képek
| továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Álljunk ki Magyarországért! - Nemzeti konzultáció Sopronban

A kormány továbbra is számít a soproniak és a Sopron környékiek támogatására, a konzultációban való részvételükre, hiszen közös érdek az, hogy megvédjük családjainkat és hazánk szuverenitását olyan kérdésekben, amelyek a kérdőíveken is szerepelnek.

KépgalériaA nemzeti konzultációról szervezett országjárás soproni állomásán Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kijelentette, hogy eddig egymillió ötszázhatvanezren küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet, ami minden eddiginél magasabb részvételt jelent.

2017. május 19-én került sor a Liszt-központban a nemzeti konzultáció országjáró fórumának soproni rendezvényére, amely eseményt megelőzően sajtótájékoztatóra is sor került. 

 

cccIMG_5530.jpg

A sajtótájékoztatón illetve a fórumon Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes valamint Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője tájékoztatta a jelenlévőket a nemzeti konzultáció aktuális kérdésköreiről, amelyek többek közt az illegális migráció kérdéséről, a rezsicsökkentés megóvásáról, az adócsökkentésről illetve a munkahelyek megvédéséről is szól. A bevezetőben arról is tájékoztatták a sajtó munkatársait, hogy eddig egymillió ötszázhatvanezren küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet, ami minden eddiginél magasabb részvételt jelent. 

 

cccIMG_5560.jpg

Firtl Mátyás, Sopron és térsége KDNP-s országgyűlési képviselője kiemelte a brüsszeli politikával kapcsolatban, hogy Magyarország Kormánya nem az európai egyesült államok, hanem az európai nemzetállamok közösségének a híve, amelynek tükrében a kormány hazánk szuverenitása mellett továbbra is kitart a családok és a keresztény hagyományok védelme mellett. A belső határellenőrzéssel kapcsolatban hozzátette, hogy a soproniak és a környékbeliek tudják és tapasztalják azt a brüsszeli politikát, amellyel például egy európai uniós alapjog, a szabad mozgás joga csorbult, hiszen határmenti városként ezzel a problémával folyamatosan találkoznak a helyiek. 

 Firtl Mátyás arról is szólt, hogy felháborító és elfogadhatatlan az EP határozata Magyarországról. Gyalázatos és szégyenletes módon az EP magyar baloldali politikusai saját hazájuk, Magyarország ellen szólnak és lépnek fel az EP-ben.
Hangsúlyozta: a magyar kormány kizárólag a magyar emberek érdekeit képviseli Brüsszelben, ezért megvédi a rezsicsökkentést, az illegális migrációt elutasító politikát nem fogja feladni, és azt képviseli, hogy  a jövőben is csak a magyarok dönthessék el, hogy kikkel élnek együtt Magyarország területén, továbbá a magyarok akarnak arról dönteni, hogy milyen adópolitikát folytatnak.

Az EU-s támogatások nem könyöradományok, hanem a magyar emberek adóforintjai is benne vannak, és Magyarország megnyitotta piacait az EU előtt a legnehezebb időkben is, a szerződések betartása mellett.

cccIMG_5579.jpg

Dömötör Csaba elmondta, hogy számos vitája van a kormánynak Brüsszellel, és ezek a viták a nemzeti függetlenségünket érintik. A kormánynak világos álláspontja van több kérdésben is, hiszen szeretne továbbra is fellépni az illegális bevándorlás ellen, valamint szeretné hazai kézbe tartani az adók, a bérek és a rezsi meghatározását valamint szeretne nagyobb átláthatóságot biztosítani a külföldről pénzelt szervezetek ügyében.

 

cccIMG_5610.jpg

A parlamenti államtitkár hangsúlyozta, hogy a napokban több fontos esemény is történt Brüsszelben, amelyek többek közt érintik a nemzeti konzultációban is feltett kérdéseket. Kiemelkedik például ezek közül az úgynevezett "kvótaper", amelynek lényege az, hogy Brüsszel első lépcsőben 1300 bevándorló betelepítését akarja Magyarországra erőltetni, amit hazánk kormánya a bíróságon megtámadott.

cccIMG_5659.jpg

 

Ez a per azért is kulcsfontosságú, mert amennyiben Brüsszel keresztülviszi az akaratát, abban az esetben egy felső határ nélküli betelpítési program is kezdetét veheti, amit hazánk kormánya mindenképpen szeretne elkerülni. Dömötör Csaba hozzátette, hogy Brüsszel álláspontja az, hogy Magyarország nem eléggé szolidáris, pedig az ország eddig is erején felül vette ki a részét a szolidaritásból, és semmiféle segítséget nem kapott a schengeni határok védelméhez, kritikát pedig annál inkább.

 

cccIMG_5674.jpg

Dömötör Csaba beszélt arról is, hogy Brüsszel olyan jogvédőnek nevezett szervezetektől kap segítséget a migrációs politikában, amelyeket Soros György támogat. 

A kormány továbbra is számít a soproniak és a Sopron környékiek támogatására, a konzultációban való részvételükre, hiszen közös érdek az, hogy megvédjük családjainkat és hazánk szuverenitását olyan kérdésekben, amelyek a kérdőíveken is szerepelnek. 

 

cccIMG_5680.jpg

.

cccIMG_5694.jpg

cccIMG_5729.jpg

2017. május 20. / Aktuális

fideszlogo_rgb_jovo.jpg