datum+nevnap


Ajánlott oldalak
 
kdnp_ponthu.jpg
slogolink.jpg
ovlinklogo.jpg
gymsmolink.jpg
mkdsz.jpg
napocska.gif
 

  	képek
| továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Egymilliárd forint kormányzati támogatásból új középiskolát kapott Fertőd városa

Soproni Szakképzési Centrum Porpáczy Aladár Szakképző Iskolája, Kollégiuma és Általános Művelődési Központja új épületének átadása és tanévnyitó ünnepségét tartották Fertődön, ahol avatóbeszédet mondott Cseresnyés Péter államtitkár, Firtl Mátyás a térség választott országgyűlési képviselőjeként köszöntötte a megjelenteket.

KépgalériaMagyarország Kormánya által biztosított, több mint egymilliárd forintos kormányzati költségvetési forrásból valósult meg az Alpokalja – Fertő táj egyetlen szakképző intézménye, a Soproni Szakképzési Centrum Porpáczy Aladár Szakképző Iskolája, Kollégiuma és Általános Művelődési Központja új iskolaépületének megépítése. A tíztantermes tornacsarnokkal rendelkező új épület ünnepélyes átadására, egyben a 2017/18-as tanév évnyitójára 2017. szeptember 4-én kerül sor Fertődön.

cccaaaL3223550.jpg
A Soproni Szakképzési Centrum Porpáczy Aladár Szakképző Iskolája, Kollégiuma és Általános Művelődési Központja, a Fertőszéplaki tájházak közművelődési feladatainak ellátásával, a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásában, a Soproni Szakképzési Centrum tagintézményeként működik.


cccaaaL3223555.jpg

Az Intézmény munkáját a folyamatos megújulás jellemzi: az alapító eszmeiségét folytatva, ma megújult képzési palettával segíti a duális szakképzés sikerességét. Az iskolában közgazdasági és turisztikai szakgimnáziumi képzés folyik
Példaértékű projektje a Fertőd-Frauenkirchen magyar-osztrák kooperációs modell, amely 23 éve működik kiváló eredménnyel az iskolában. A tanulók két ország tapasztalatára, tudására építhetnek a közgazdaság ágazati képzésben, magas szintű nyelvismerettel kiegészülve.

cccaaaL3223566.jpg


2007-től  a turisztikai képzést támogatva a Porpáczy Aladár Szakképző Iskola látja el – első közoktatási intézményként az országban – a Fertőszéplaki Tájházak kiállító hely működtetési feladatait, mellyel Európai Uniós mintaprojektet valósított meg. A Fertőszéplaki Tájházak rendezvényei, múzeumpedagógiai programjai kiemelt szerepet töltenek be a fiatalok hagyománytiszteletének, identitásának kialakításában, közösség építésében, a világörökségi címet viselő Fertő-táj megismerésében.

cccaaaL3223567.jpg


Az új iskolaépület 2419,18 m2 alapterületű, négy nagyobb funkcionális egységre tagozódik:
a tantermeket tartalmazó oktatási szárny (6 db mobil fallal kettéosztható tanterem, egy ún. természettudományi szaktanterem, három kisebb csoportfoglalkoztató egység, kiszolgáló helyiségek), tanári-adminisztrációs blokk (irodák, orvosi szoba, kiszolgáló helyiségek), aula, amely az épület körüli természet legszebb része, a hercegi „Lés erdő” felé fordul nagy üvegezett felületeivel, valamint a tornatermet és kiegészítő egységeit befogadó kétszintes kialakítású épülettömb, további két tanteremmel.

cccaaaL3223569.jpg


Egy korszerű és szép iskola kerül most átadásra, amely méltón illeszkedik Fertőd város és a Fertő táj európai hírű kulturális, művészeti környezetébe.

cccaaaL3223575.jpg

 
fideszlogo_rgb_jovo.jpg