Sopron
datum+nevnap


Ajánlott oldalak
 
kdnp_ponthu.jpg
slogolink.jpg
ovlinklogo.jpg
gymsmolink.jpg
mkdsz.jpg
napocska.gif
 

  	képek
| továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Firtl Mátyás részt vesz a NATO Parlament 63. éves közgyűlésén

63. éves közgyűlését tartja a NATO Parlament, amelynek Románia Parlamentje adja a helyszínt Bukarestben. Magyarország képviseletében Firtl Mátyás is részt vesz a NATO Parlament közgyűlésének október 6 és 9. között tartott tanácskozásán.

Képgaléria

A NATO PA fotógalériájaAz ülésszakra Bukarestbe 29 NATO tagállam 300 parlamentere érkezett, továbbá a partnerállamok és a megfigyelői státuszt betöltők azzal a céllal, hogy az időszerű nemzetközi biztonságpolitikai kérdésekről tanácskozva, egyben sor kerüljön az aktuális politikai helyzetelemzéssel összefüggő jelentések megtárgyalására és elfogadására, ezt követően pedig, a Közgyűlés számára megfogalmazott ajánlások megtételére.

 

 

cccbuk02.JPG

Az érdemi munka több, nevezetesen öt  szakbizottságban zajlik, így a Politikai, a Védelmi és biztonsági, a Tudományos és technológiai, a Biztonság civil dimenziója, a Gazdasági és biztonsági bizottságokban.

 

cccbuk01.jpg

Hétfőn plenáris ülést tart a NATO Parlament, amelyen többek között felszólal a NATO Parlament elnöke Pao lo Alli, továbbá Románia kormányfője, államfője, a Parlament elnöke és a NATO Főtitkárság Észak-Atlanti tanácsának elnöke is.

 

cccbuk03.JPG

A NATO Parlament ülésszakának részletes programja itt érhető el: NATO PA website Session page.

 

cccbuk04.JPG

cccbuk05.JPG


fideszlogo_rgb_jovo.jpg