datum+nevnap


Ajánlott oldalak
 
kdnp_ponthu.jpg
slogolink.jpg
ovlinklogo.jpg
gymsmolink.jpg
mkdsz.jpg
napocska.gif
 

  	képek
| továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Adventi koncert a Jerevánon

"Mozdul az ég, áll a csillag, Ég kapui már kinyílnak. Messiásunk születik ma. " - szívnyitogató adventi koncertet tartottak a Jereván lakótelep Szent Imre templomában, amelyen részt vett Firtl Mátyás, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is.

KépgalériaSzombaton ingyenes adventi koncertet adott a Budapesti Lantos Kórus a jereváni Szent Imre templomban, a Pro Kultúra Sopron Kft. és a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat közös szervezésében.

A koncert kezdete előtt Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat elnöke köszöntötte Firtl Mátyás országgyűlési képviselőt és a fellépő kórust valamint a közönséget.

 

cccjerevaniadventikoncert11.JPG

Elmondta, hogy az idei Jereván lakótelepi adventi hangverseny - amely immár a településrészen hagyomány - legyen a hálaadás alkalma is azért, hogy soha nem tapasztalt lehetőséghez jutott a lakótelep közössége abban, hogy fejlődjön, gyarapodjon minden tekintetben.

Ehhez szükség van a mindennapokban is megtapasztalt összefogásra, amelyben egymásnak jó partnereinek bizonyultak a Jereván településrészen működő közösségek, intézmények: óvodák, iskolák, civil egyesületek, az egyházi közösség és a vállalkozások is.

 

 cccccjerevaniadventikoncert07.jpg

 

Azon túl, hogy  Jereván lakótelep szemmel láthatóan fejlődik, és megújul, fontos, hogy része lehet a legrangosabb kulturális eseményeknek is, amelyek sorába tartozik az idei adventi hangverseny.

 "Mozdul az ég, áll a csillag, Ég kapui már kinyílnak. Messiásunk születik ma. " - idézte Harsányi Lajos verssorait - Tóth Éva, azt kívánva, hogy a zene, az ének nyitogassa ma a szíveket az adventi üzenet befogadására a Jereván lakótelepen.

 

cccjerevaniadventikoncert09.jpg

A Lantos Kórus, melyet Gerenday Ágnes vezényelt, Praetorius, Mozart, Liszt, Part és Kodály műveiből adtak koncetet a népes hallgatóságnak.

A koncertet követően Firtl Mátyás, Sopron és térsége országgyűlési képviselője köszönte meg azt a szívbeli és lelkiségében is adventi szolgálatot, amellyel a kórus az idei jereváni adventet tette emelkedetté.

 

cccjerevaniadventikoncert15.jpg

.

cccjerevaniadventikoncert16.jpg

.

cccccccccjerevaniadventikoncert12.jpg

 

2017. december 9. / Aktuális

fideszlogo_rgb_jovo.jpg