datum+nevnap


Ajánlott oldalak
 
kdnp_ponthu.jpg
slogolink.jpg
ovlinklogo.jpg
gymsmolink.jpg
mkdsz.jpg
napocska.gif
 

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

A nemzetiségek jogairól a Parlamentben

Firtl Mátyás országgyűlési képviselőfelszólalt a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény módosításáról (Magyarországi nemzetiségek bizottsága) a bizottsági jelentések és az összegző módosító javaslat vitájában.Firtl Mátyás országgyűlési képviselő a Parlament mai ülésén felszólalt a T/18296. számú, a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény módosításáról
(Magyarországi nemzetiségek bizottsága) a bizottsági jelentések és az összegző módosító javaslat vitájában.

Firtl Mátyás hozzászólását horvát nyelven indította, kifejezve örömét abban, hogy a Magyar Parlament képviselőjeként és horvát nemzetiségűként anyanyelvén szólhat az Országgyűlésben.

 

nemzetiségivita2017121101.jpg

 Az országgyűlési képviselő - többek között - emlékezetett arra, hogy a Parlament képviselői, frakcióktól függetlenül abban érdekeltek, hogy minden nemzetiségi önkormányzat javaslata megfelelő módon támogatott legyen, mint ahogyan az Alaptörvényben rögzített módon is Magyarországon a nemzetiségek kinyilvánított módon a magyar politikai közösség részei és államalkotó tényezők, mint ahogyan vállaljuk, hogy a magyarországi nemzetiségek nyelvét és kultúráját is őrizzük, és ápoljuk.

 

nemzetiségivita2017121102.jpg

 


Videó

https://www.youtube.com/watch?v=yEHrxzmLolM&feature=youtu.be2017. december 11. / Aktuális

fideszlogo_rgb_jovo.jpg