datum+nevnap


Ajánlott oldalak
 
kdnp_ponthu.jpg
slogolink.jpg
ovlinklogo.jpg
gymsmolink.jpg
mkdsz.jpg
napocska.gif
 

  	képek
| továbbküldés e-mailben | nyomtatás

A Hűség Napját ünnepelte Sopron városa

Firtl Mátyás résztvett Sopron város Hűség Napján tartott ünnepségén. A városi díjak és elismerések átadását követően a városvezetőkkel és az idei díszpolgárral közösen helyezte el a város hűségkoszorúját a Széchenyi téri Hűségzászlónál, azt követően, hogy a kitüntettek tiszteletére mondott pohárköszöntőt a Liszt-központban.

Képgaléria frissítés alattSzombaton a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban rendezett hűség napi ünnepségen átadták Sopron Megyei Jogú Város legrangosabb díjait.

Az ünnepi alkalmon elsőként Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a vendégeket, aki felidézte a soproni 1921. decemberi népszavazáson történteket, amelynek eredményeképpen a város és nyolc környékbeli települése is magyar maradhatott. Sopron polgármestere emlékeztetett arra is, hogy ez volt az egyetlen esemény, amely a trianoni szerződést módosította és amely által Sopron kiérdemelte a Leghűségesebb Város a Civitas Fidelissima címet is.  

A Hűség Napji ünnepségen a köszöntőt követően elsőként a város Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíját adományozták oda.

Ezt követően Fodor Tamás, Firtl Mátyás országgyűlési képviselő és Simon István alpolgármester adta át az elismeréseket és gratulált a város kitüntetett személyiségeinek. A méltatottak közül ketten - az Ifj. Flandorffer Ignác-díjas Bognár Csaba és Sopron idei díszpolgára, dr. Parragh László - a díjjal járó összeget jótékony célra ajánlották fel.

 

.

cccaaahusegnapja201715.jpg

A Pro Urbe-díjat 2017-ben Czike Albert, Sopron egykori polgármestere kapta

A Sopron Város Díszpolgára cím azon személyeknek adományozható, akik Sopron város fejlődéséért, a közélet, a gazdaság, a tudomány, a művészet, az oktatás, az egészségügy vagy a sport területén maradandót alkottak, illetve kimagasló eredményt értek el, gazdag életművükkel a város, az ország, a világ egyetemes érdekeit tiszteletre méltóan szolgálták. 

cccaaahusegnapja201704.jpg

 

Sopron közgyűlése 2017-ben Dr. Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét választotta a város díszpolgárává. Dr. Parragh László 1962-ben született a Sopronhoz közeli Undon.Középiskolai tanulmányait Sopronban, a Széchenyi István Gimnáziumban végezte. Erre, és Sopron vármegyeiségére a mai napig büszke. Vallja: máig hat rá a hűség városának szellemisége.

Nagy szerepe van a mostani kormány újszerű gazdaságpolitikájának kialakításában. A jelenlegi magyar gazdaság egyik kiemelkedő alakja, formálója. Munkája mellett mindig szakít időt arra, hogy Győr-Moson-Sopron Megyét képviselje, szem előtt tartsa és érvényesítse a város érdekeit. Sopronnal töretlen a kapcsolata. Mindig figyelemmel kíséri a soproni eseményeket, részt vesz az új vállalkozások avató ünnepségein. A városi Iparkamarával közösen jelentős részt vállal a társadalmi eseményekben.  Dr. Parragh László az ünnepségen bejelentette: a díszpolgári címmel járó összegből, amelyet a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara is kiegészít, alapítványt hoz létre a jövő soproni ifjú mestereiért. Bízik abban, hogy az alapítvány szellemiségét a vállalkozások is támogatásban részesítik.

 

cccaaahusegnapja201710.jpg

Sopron város 2017. évi kitüntetettjei

.

ccca5N0A1837_1.jpg

.

cccccca5N0A1769_1.jpg

.

.

cccaaahusegnapja201718.jpg

2017. december 16. / Aktuális

fideszlogo_rgb_jovo.jpg