datum+nevnap


Ajánlott oldalak
 
kdnp_ponthu.jpg
slogolink.jpg
ovlinklogo.jpg
gymsmolink.jpg
mkdsz.jpg
napocska.gif
 

  	képek
| továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Új rendőrautók a közbiztonság szolgálatában

Hatvan modern rendőrautót adtak át Győrben az egyetem parkolójában. Csizmadia Gábor r. dandártábornok megyei rendőr-főkapitány beszéde után a szolgálatban lévő rendőrök átvették a kulcsokat hétfőn. Az átadott rendőrautók közül 12 Sopronban segíti majd a rendőrök hatékonyabb munkáját.

Képgaléria és Videó
  


Videó

https://youtu.be/hZMTCAo6mAM


 

A kormány által biztosított amortizációs cserét a rendvédelmi és honvédelmi szervezetek járműparkjaiban hajtják végre, s ennek keretében most a megyei rendőrségeken összesen 60 darab Audi, Mercedes, Volkswagen, Skoda és Suzuki típusú gépjárműveket adtak át, amikre a szállító partner öt évig vagy 200 ezer futásteljesítményig biztosít gyári technológiás szervizhátteret – mondta el beszédében a rendőr-főkapitány.

 

cccccccccaDSC_8031.jpg

A gépkocsik a legmodernebb környezetvédelmi és biztonsági követelmények alapján készültek, megtalálható bennük számos vezetést támogató – például a parkolást segítő – rendszer. Ellátták őket nyári és téli gumikészlettel, és a kocsik belseje alkalmas a felszerelés biztonságos és rendezett elhelyezésére. Az autókat közepes vagy nagy teljesítményű, 120-180 lóerős motor hajtja a bűnözőkkel szemben, s mint kihangsúlyozták: a gyors eljutást a megkülönböztető fény- és hangjelzés használata sem gátolja. 

 

cccccccaDSC_8047.jpg

 A Mercedes B-220 és a VW Caddy terheléstől függően automata négykerék-meghajtással, míg a Suzuki külön kapcsolatú, négy kerékmeghajtással rendelkezik, ami a változó terepviszonyok esetén is biztosítja a stabil haladást. 

 

ccccccccaDSC_8045.jpg


A kulcsok átadásán több közéleti személyiség is jelen volt, Firtl Mátyás a Parlament Honvédelmi és rendészeti bizottsága alelnökeként. Sopron városát Tóth Éva önkormányzati képviselő , a Gazdasági bizottság elnöke képviselte.

Firtl Mátyás az átadást követően a sajtó kérdésére válaszolt.

A Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnökeként Firtl Mátyás mindenekelőtt őszinte tisztelettel és köszönettel szólt a rendőrökhöz, köszönetet mondva  mindazoknak, akik szolgálatot látnak el a megye településein, de az ország egész területén is. Köszönet illet minden rendőrt azért, amit Magyarország biztonsága érdekében tettek és tesznek, a családjaink biztonsága érdekében. Ez a biztonság megteremti annak alapvető feltételeit, amit az a rend biztosít, hogy  a gazdaság egfelelő módon működjön, hogy a gazdaság teljesítménye is növekedjen – fejtette ki Firtl Mátyás. A gazdasági növekedés pedig a fejlesztések alapja, a bérnövekedések és a körülmények jobbá tételének teremti meg lehetőségeit.

Az elmúlt időszak törvényi változásai is mind azt szolgálták, a honvédelem, a rendvédelem, de a polgári védelem területén is, hogy a szolgálatot teljesítők megbecsülése biztosított legyen és növekedjen, mind ahogyan azt is, hogy a fejlesztések tovább folytatódjanak.

Ez a kormány az, amely minőségi változást hajtott végre a felszereltség területén is, és fontos, hogy ezt úgy tette, hogy magyar munkaerőt foglalkozt, biztosítva a megfelelő szervízhátteret is – mutatott rá Firtl Mátyás.

 

cccccccccaDSC_8094.jpg

.

cccccccccaDSC_8127.jpg

.

cccccccccccccccccaDSC_8107.jpg

 

 

2017. december 18. / Aktuális

fideszlogo_rgb_jovo.jpg