datum+nevnap


Ajánlott oldalak
 
kdnp_ponthu.jpg
slogolink.jpg
ovlinklogo.jpg
gymsmolink.jpg
mkdsz.jpg
napocska.gif
 

  	képek
| továbbküldés e-mailben | nyomtatás

III. Gradistyei Zenés Gálát tartottak Sopronban

A Győr–Moson–Sopron Megyei és a Soproni Horvát Nemzetiségi Önkormányzat immár harmadszor szervezte meg a Gradistyei Zenés Gálát március 3-án, szombaton a Liszt-központban.

KépgalériaA teltházas gálán a kópházi, az undi, a horvátkimlei, a soproni, a nardai együttesek léptek fel, és a horvátországi Markusevec-ből is érkeztek vendégek.

 

 

cccaaahorvat_gala001.jpg

A gálán jelen volt Firtl Mátyás Sopron és térsége országgyűlési képviselője, Barcza Attila városi tanácsnok, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje és Tóth Éva önkormányzati képviselő is.

 

cccaaahorvat_gala01.jpg

Az esemény jelentőségét jelezte, hogy Mladen Andrlic, Horvátország magyarországi nagykövete szintén résztvett az eseményen, a régióbeli horvát nemzetiségi szervezetek képviselőivel együtt.

 

cccaaahorvat_gala10.jpg

A gála színvonalas keresztmetszetét adta a horvát nemzetiség gazdag hagyományainak, népviseletének, művészetének és annak az autentikus kultúrának, amivel a nemzetet gazdagítják. Ezért is fontos, hogy az évenként megrendezett gálák alkalmai annak, hogy mindezeket az értékeket a nagyközönség is megismerhesse, miközben találkozási lehetőséget biztosít a tánccsoportoknak, tamburazenekaroknak is.

 

cccaaahorvat_gala08.jpg

Agradistyei horvátok Ausztriában, Szlovákiában és Magyarországon élnek. Horvátországgal együtt ez négy nemzet összetartozásának erősítését jelenti azonos kultúrkörben, egyedi hagyományvilággal.

 

cccaaahorvat_gala11.jpg

2018. március 4. / Aktuális

fideszlogo_rgb_jovo.jpg