datum+nevnap


Ajánlott oldalak
 
kdnp_ponthu.jpg
slogolink.jpg
ovlinklogo.jpg
gymsmolink.jpg
mkdsz.jpg
napocska.gif
 

  	képek
| továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Együttműködés az esélyegyenlőségért - projektnyitó konferencia

Firtl Mátyás ma részt vett a megyei szintű felzárkózás-politikai együttműködések támogatása a helyi esélyegyenlőségi programokhoz kapcsolódó (EFOP-1.6.3.-17) pályázat nyitókonferenciáján Győrött.

KépgalériaA projekt elsődleges célja megyei szintű koordinációs és konzultációs rendszer kialakítása annak érdekében, hogy a felzárkózás-politikai együttműködések ne csak országosan és helyi, esetlegesen járási-, hanem a közigazgatás következő szintjén, a megyei szinten is kialakuljanak, rendszeressé váljanak, és esélyteremtő módon hassanak vissza az egyes települések lakosságának életére, növelve a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférést.

 

cccaaaDSC_9502.jpg

 

További kitűzött célok között szerepel még az új együttműködések generálása területi szinten jelentkező, az esélyegyenlőséget és felzárkózást érintő speciális problémák megoldására, szolgáltatáshiányok kiküszöbölésére; megyei szinten a hátrányos helyzetű célcsoportokat érintő beavatkozások összehangolása; a megyék kapacitás és szervezetfejlesztése a felzárkózás-politika területi szintű koordinációjának kialakítása érdekében.

cccaaaDSC_9529.jpg

 

A konferencián részt vett és köszöntőt mondott Firtl Mátyás, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is.

Az előadások sorában a megyei szintű felzárkózás-politikai együttműködések támogatása a helyi esélyegyenlőségi programokhoz kapcsolódóan konstrukciót 
Sztojka Attila főosztályvezető mutatta be (az EMMI Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkársága).


A helyi esélyegyenlőségi programok felépítése és az önkormányzatok munkájának szakmai támogatása témában Laibl Sáfrány Mária esélyegyenlőségi referens, Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Győr-Moson-Sopron Megyei Kirendeltsége tartott előadást.
„Győr-Moson-Sopron Megyei Felzárkózási Fórum létrehozása” című projektet Jakus László felzárkózási a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat munkatársa mutatta be.

 

 

cccaaaDSC_9536.jpg


A „Szegregált élethelyzetek felszámolása Szanyban komplex programokkal” című EFOP 1.6.2-16 kódszámú projektet Németh Gergely polgármester, Szany Nagyközség Önkormányzat mutatta be. Zárszót Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke mondott.

 

cccaaaDSC_9543.jpg

.

cccaaaDSC_9550.jpg

2018. március 20. / Aktuális

fideszlogo_rgb_jovo.jpg