datum+nevnap


Ajánlott oldalak
 
kdnp_ponthu.jpg
slogolink.jpg
ovlinklogo.jpg
gymsmolink.jpg
mkdsz.jpg
napocska.gif
 

  	képek
| továbbküldés e-mailben | nyomtatás

2,8 milliárdos rendőrségi fejlesztést adtak át Győrben

Firtl Mátyás, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, a Parlament Honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke részt vett azon az eseményen, amely keretében 2,8 milliárdos rendőrségi fejlesztést adtak át Győrben.

KépgalériaA Készenléti Rendőrség nyugat-magyarországi határrendészeti igazgatósága győri határvadász bevetési osztályának és a Nemzeti Nyomozó Iroda győri bűnüldözési osztályának elhelyezését szolgálja az az épületegyüttes, amelyet csütörtökön adott át Pintér Sándor belügyminiszter és Papp Károly országos rendőrfőkapitány a megyeszékhelyen. A West Hungária Bau Kft. kivitelezésében határidőre elkészült beruházás több mint 2,8 milliárd forintba került.

 

cccaL3272108.jpg

Papp Károly az avatóünnepségen kifejtette: a fejlesztés része annak a 97,8 milliárd forintos programnak, amellyel a kormány a határvadász bevetési osztályok fejlesztését támogatja. A pénzből a korszerű elhelyezési feltételek megteremtése mellett a szükséges a rendészettechnikai eszközök, a ruházat és a szolgálati járművek biztosítására is költenek. Szavaiból kiderült, hogy Győr mellett további tíz városban vannak folyamatban beruházások. Hozzátette: a 2016-ban kezdődött határvadász-toborzás révén ma már 97 százalékos az állomány feltöltöttsége.

 

cccaaaL3272105.jpg

Az eseményen Pintér Sándor hangsúlyozta, hogy a rendőrség fejlődése az ország biztonságának záloga. A miniszter ennek kapcsán emlékeztetett rá, hogy 2015-ben a világ 108 országából 391 ezer „menekült, kalandor, gazdasági menekült, illegális migráns" érkezett Magyarországra, de a határra vezényelt rendőrök rendkívüli erőfeszítésekkel megakadályozták a migrációs áradatot. Kifejtette azt is, a kormánynak kötelessége, hogy megfelelő jogi és technikai ellátási körülményeket biztosítson a munka elvégzéséhez. A politikus azt kérte a jelen lévő állománytól: védjék határozottan a haza határait.

 

cccaaaL3272111.jpg

A beruházás során szálláshelyek – 48 kétágyas szoba – is készültek, amelyekben elsősorban párok lakhatnak együtt, kedvezményes, havi 24 ezer forintos díj fejében. Érdekesség, hogy a bűnüldözési osztály számára olyan kihallgató helyiséget is kialakítottak, amely alkalmas távmeghallgatásra.

 

cccaaaL3272118.jpg

2018. április 5. / Aktuális

fideszlogo_rgb_jovo.jpg