datum+nevnap


Ajánlott oldalak
 
kdnp_ponthu.jpg
slogolink.jpg
ovlinklogo.jpg
gymsmolink.jpg
mkdsz.jpg
napocska.gif
 

  	képek
| továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Firtl Mátyás képviseli Magyarországot a NATO Parlament 97. Rose-Roth Szeminárium tanácskozásán

A 97. alkalommal megrendezett Rose-Roth Szeminárium magas szintű nemzetközi parlamenti találkozója kezdődött el a Georgia állambeli Batumiban április 23-án, amelyen Magyarországot Firtl Mátyás képviseli.

KépgalériaA háromnapos tanácskozás témái között szerepel több biztonságpolitikai kérdés, továbbá a Fekete tengeri övezet és Közép Ázsia biztonságpolitikai megítélése és az ezzel kapcsolatos időszerű kérdések az új térségi geopolitikai világrend körülményei között. Georgia és a NATO kapcsolata is napirenden van, tekintettel a Georgia állambeli átalakulási folyamatokra.

 

cccaaabatumi_face_04.jpg

 

cccaaabatumi_face_05.jpg

 

batumi_face_01.jpg

 

A Rose-Roth Szemináriumok sorában, 1991 óta, több a térségben tartott tanácskozásra sor került már. A Rose-Roth szemináriumok egyik fő célja a NATO tagországok parlamenterei, döntéshozói, jogalkotói és a partner-államok közötti párbeszéd elősegítése, hatékonyabbá tétele.

A 97. Rose-Roth Szemináriumot, amelyen Firtl Mátyás, országgyűlési képviselő, a Parlament Honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke képviseli Magyarországot a NATO Parlament és Georgia Köztársaság Parlamentje közösen szervezi. A tanácskozáson 200 résztvevő között a 23 NATO tagország 62 képviselője, továbbá a partner-országok, szakértői vesznek részt.

 

 

cccaaabatumi_face_08.jpg

 

cccaaabatumi_face_06.jpg

Kapcsolódó oldalak:

https://www.nato-pa.int/news/batumi-legislators-will-take-stock-10-years-enhanced-nato-georgia-cooperation

http://www.interpressnews.ge/en/politicss/94738-georgia-to-host-nato-pa-the-97th-rose-roth-seminar.html

https://www.nato-pa.int/content/rose-roth-programme

 

NATO_batumi_borito_ccc.jpg

2018. április 23. / Aktuális

fideszlogo_rgb_jovo.jpg