datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás
 

Szabadtéri növényi hulladék égetése

A jelenleg hatályos (2020.I.22. -) Országos Tűzvédelmi Szabályzat (54/2014. (XII. 5.) BM rendelet 225. § - 225/A. § - 226. § - 227. § - 228. § bekezdése szabályozza a szabadtéri növényi hulladék égetés feltételeit, mely kapcsán két alapvető esetet különböztetünk meg. A belterületen végzett növényi hulladékégetés és a külterületen végzett növényi hulladékégetés. A külterület kapcsán a közigazgatásilag Sopron városhoz tartozó, de nem belterületi szabad tér, kert, mezőgazdasági művelési ág, gyümölcsös, szántó is külterületnek minősül.

2022. február 2.  /  Közéleti események


Új oldalra költöznek a város internetes hírei

Sopron város hírei a mai naptól új oldalra költöznek. A sopron.hu eddigi hírrovata a 2016. augusztus 29-ig megjelent híreit tartalmazza, illetve ezen az oldalon az eddig megjelent anyagok továbbra is elérhetőek lesznek.

2016. augusztus 29.  /  Közéleti események


Hűséget és bátorságot tanulhatunk Szent Istvántól

Szent István bölcs ember volt, hűséget és bátorságot is tanulhatunk tőle. Hite és embersége máig minta a magyarság számára.

2016. augusztus 20.  /  Közéleti események


Mit jelent nevelőszülőnek lenni?

Tájékoztatás befogadó szülőnek jelentkező személy részére a nevelőszülői foglalkoztatási jogviszony létesítésének feltételeiről és a feladatellátásra való alkalmasság vizsgálatának folyamatáról.

 

2016. augusztus 4.  /  Közéleti események


Selmecbányai küldöttség Sopronban

Sopronban járt Selmecbánya polgármestere, Nadezda Babiaková asszony. A Sopron és selmecbánya közötti testvérvárosi együttműködés részleteiről és a közös programokról egyeztettek Sopron polgármesterével a városházán.

2016. augusztus 3.  /  Közéleti események


Orbán Viktor miniszterelnök: Európa jelenlegi politikai vezetése megbukott

Minden olyan politikai akciót meg kell állítani, amely hatásköröket akar elvonni a nemzetállamoktól - jelentette ki Orbán Viktor Tusnádfürdőn. A Bálványosi Nyári Szabadegyetemen tartott előadásában a nemzeti szuverenitás visszaszorítását az európai jogkörök javára az egyik legnagyobb veszedelemnek nevezte. Hozzátette, hogy a hamis önértékelést szintén be kell fejezni. Az angolok unióból való kilépésével lezárult egy korszak, amely arról szólt, hogy az EU a világpolitika globális szereplője. Az EU ma regionális szereplő, és jó esetben arra képes, hogy a környezetében zajló eseményeket befolyásolja. A tegnapi müncheni lövöldözésre reagálva Orbán Viktor azt mondta: itthon is egyre többet és egyre erőteljesebben kell foglalkozni a biztonság kérdésével.

2016. július 23.  /  Közéleti események


Elismerés a mentőszolgálat dolgozóinak

A város nevében adott át elismeréseket dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere a soproni mentőszolgálat kiemelkedően teljesítő munkatársainak..

2016. július 21.  /  Közéleti események


Forgalomkorlátozások a Széchenyi Vágta idején

A július 23-i Széchenyi Vágta miatt forgalomkorlátozások lesznek az Anger-rét környékén. A Balfi út, a Híd utca és a 84-es (elkerülő) út közötti szakasz, továbbá a Bella Lajos utca és a Bajnok utca is érintett, a részleteket itt találják.

2016. július 21.  /  Közéleti események


Város és Kamara: együttgondolkodás és együttcselekvés

Folytatódik a zökkenőmentes együttműködés és közös munka Sopron városa és a helyi Kereskedelmi és Iparkamara között - hangzott el a testület tisztújító közgyűlésén, ahol újabb négy évre Horváth Vilmos, eddigi kamarai elnököt erősítették meg tisztségében.

2016. július 19.  /  Közéleti események


Röszke - határszemle

Az MTV1 Híradó a kihelyezett Honvédelmi és rendészeti bizottság Röszkén tartott kihelyezett  ülését követően Firtl Mátyás - többek között - azt is hangsúlyozta, hogy a magyar hatóságok a migrámsokkal emberségesen bánnak táborokban. A Híradó anyaga itt tekinthető meg.

2016. július 18.  /  Közéleti események


Forgalomkorlátozások, amelyekre hétfőtől kell számítani Sopronban

A Városháza utcát és a Lackner Kristóf utcai csomópontot érintő forgalomkorlátozások lesznek hétfőtől.

2016. július 15.  /  Közéleti események


Igazgatási szünet a Polgármesteri Hivatalban

2016. július 18. és 2016. augusztus 21. között igazgatási szünet lesz Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában. Ez idő alatt az ügyfélfogadási idő szerdánként 8:00-12:00 valamint 13:00-15:00 óra között tart.

2016. július 13.  /  Közéleti események