datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Elismerés a mentőszolgálat dolgozóinak

A város nevében adott át elismeréseket dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere a soproni mentőszolgálat kiemelkedően teljesítő munkatársainak..Szigethi István és Tóth Péter mentőápolók, Nagy Barnabás és Egresits Zsolt mentőgépkocsi vezetők vehették át Sopron városa elismerését a polgármestertől, aki  a város lakosságának köszönetét tolmácsolta a mentők felé.

 

mmIMG_1142.jpg

– Valamennyiünk számára jó érzés, hogy a soproni állomány ilyen eredményesen látja el ezt az embert próbáló hivatást – fogalmazott a polgármester.
Bujtás József, a mentőállomás vezetője köszöntőjében Szent Kamill és Szent Kristóf ünnepére is utalt, akiknek a védelmét fontosnak tartják a mentőszolgálatban dolgozók.

 

mmIMG_1138.jpg

A mentőállomás vezetője az eredményességről szólva elmondta:  a százezres létszámú lakosságot ellátó területükön , tavaly 6112 bevetésük volt és 93.792 kilométert futottak a mentőautóik. A biztonsági mutatójuk 99,2 százalék. Az állomásvezető arról is szólt, hogy az Együtt az Életért, Sopronért Mentőalapítvány jóvoltából nemrégiben egy összkerék meghajtású esetkocsival bővült az eszközparkjuk.

 

mmIMG_1139.jpg

A vezető kiemelte az elmúlt időszak eszközpark-fejlesztését, amit a kormány 2,3 milliárd forinttal támogatott és arról is szólt, hogy további 2 milliárdos állami támogatásra is számít a szakma, aminek köszönhetően remélik, hogy az új  beszerzendő mentőautókból is kap majd a soproni állomás.

 

mmIMG_1140.jpg

.

mmIMG_1141.jpg

.

sopron.hu

2016. július 21. / Közéleti események