datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Hűséget és bátorságot tanulhatunk Szent Istvántól

Szent István bölcs ember volt, hűséget és bátorságot is tanulhatunk tőle. Hite és embersége máig minta a magyarság számára.Ünnepi szentmisét, kenyér- és borszentelést tartottak a soproni Szent István-templomnál államalapító királyunk ünnepén és tiszteletére, a nemzeti ünnepen.

A hagyományok szerint az ünnepi szentmisét követően tartotta meg a város Szent István-napi  ünnepségét, amelyen részt vett Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője, dr. Fodor tamás, polgármester, dr. Simon István alpolgármester, a képviselőtestület több tagja.

A dr. Stella Leontin pápai prelátus, Balassagyarmat prépost kanonokja főcelebrálásával bemutatott szabadtéri szentmisén hívek százai emlékeztek államalapításunkra, első szent királyunk emberi nagyságára és történelmi tettére.

 

cccIMG_1296aaa.jpgSzent István bölcs ember volt, hűséget és bátorságot is tanulhatunk tőle. Hite és embersége máig minta a magyarság számára.

Élete példa arra, hogy józan ésszel éljünk a világban.

 

cccIMG_1297aaa.jpg

Tiszta ésszel, tiszta látással, tiszta beszéddel és tiszta szívvel.

Az ünnepi szentmisét követően Molnár Anikó, a Petőfi Színház művésze Júlia szép leány című székely népballadát adta elő, majd az ünnepségen beszédet Pongráczné Várnai Mária önkormányzati képviselő mondott.

 

cccIMG_1299aaa.jpg

A Szent István szoborcsoportnál Firtl Mátyás, országgyűlési képviselő, a városvezetők és az ünnepi szónok közösen helyezte el a tisztelet koszorúját.

Az ünnepen dr. Stella Leontin megszentelte az idei kenyeret és bort.

 

cccIMG_7079.jpg

Az ünnepség utáni friss kenyér és borkóstolásra került sor  a soproni Brass Line Rézfúvósegyüttes muzsikája kíséretében.

 

cccIMG_7086.jpg

.

cccIMG_7097.jpg

.

cccIMG_7116.jpg

sopron.hu

2016. augusztus 20. / Közéleti események